PXL installeert eerste digitale bewegwijzering in Limburg

PXL installeert eerste digitale bewegwijzering in Limburg

Hogeschool PXL zet de stap naar dynamische bewegwijzering, als eerste in Lim- burg. Signburo rust de gebouwen in Hasselt uit met digitale wegwijzers, die de ouderwetse papieren richtingaanwijzers vervangen. Voortaan loodsen schermen bezoekers naar de juiste vergaderzaal.

Tijd dus om de slogan te veranderen in ‘hogeschool met het signalisatienet- werk’?

In het multifunctionele gebouw van PXL-Congress kruisen de wegen van studenten en professionals uit verschillende sectoren. In de multifunctionele hal en 11 vergaderzalen vonden vorig jaar zo maar even 1.629 activiteiten plaats (congressen, beurzen, seminaries en andere events), voor in totaal 80.451 bezoekers. Tot voor kort vonden deze bezoekers hun weg in het gebouw aan de hand van papieren ‘wegwijzers’, met ronddwalende bezoekers en veel tijdverlies tot gevolg.

foto Signburo - PXL

 

De hogeschool met het (signalisatie)netwerk

De nieuwe bewegwijzering maakt komaf met dit struikelblok, weet Gerrit Schuermans (diensthoofd PXL-Congress): “We zijn de eerste onderwijsinstelling in het Belgisch hoger onderwijs die een der- gelijke geavanceerde bewegwijzering in gebruik neemt. Naar aanleiding van de tiende verjaardag van PXL-Congress trakteren we onze studenten, personeelsleden en bezoekers op een eigentijds wegwijzersysteem, met een dynamisch netwerk van schermen. Vanaf nu zijn we dus de hogeschool met het signalisatienetwerk”, besluit Gerrit met een knipoog naar de slogan van de hogeschool.

 

Tijdsbesparing voor werknemers

Johan Lambrechts (zaakvoerder van Signburo) legt uit hoe bezoekers hun weg vinden: “Een groot scherm aan de ingang verwelkomt de bezoekers en vertelt hen meteen waar ze moeten zijn. On- derweg begeleiden digitale wegwijzers je tot aan de juiste zaal, waar een scherm de lopende en volgende activiteit weergeeft. Het systeem oogt heel wat professioneler dan de ouderwetse, afge- drukte A4’tjes. En dankzij het online boekingssysteem past de signalisatie in het hele gebouw zich automatisch aan, wanneer je iets wijzigt in de kalender. Dat bespaart de werknemers heel wat tijd, werk en fouten.”


Eerste in Limburg

De digitale signalisatie bij PXL kadert in de groei van Signburo: “Signburo is meer dan een bord- jesleverancier, we zijn een ‘merkbewaker’”, duidt Johan. “Wegwijzers doen meer dan het vanzelf- sprekende. Alles wat je ziet in een bedrijf of organisatie is communicatie naar de werknemers en bezoekers toe. Daarom vertalen we de corporate identity in architecturale bewegwijzering. PXL is de eerste Limburgse organisatie die de stap naar digitale signalisatie zet. Een bewijs dat grote organi- saties het belang van visuele communicatie erkennen.”

 

Over Signburo

Signburo is een expert in architecturale bewegwijzering en visuele communicatie. Het Hasseltse bedrijf werkt voor verschillende grote bedrijven (zoals Janssen Pharmaceutica, SBB, Ernst & Young en Alcatel-Lucent). Daarnaast is het ook erg actief in de publieke sector en zorgsector (bijvoorbeeld ZNA, Jan Yperman Ieper, Sint-Andries Tielt en verschillende woonzorgcentra zoals Toermalien in Genk).

 

Bekijk hier de volledige case.

Jarenlange ervaring
Unieke totaalaanpak
Creativiteit & flexibiliteit
Kwalitatieve materialen